Uzak Mutfaklarımızda Ne Pişiyor? 3CX Yol Haritası.

Başka bir yol haritası güncellemesi zamanı! Her zamanki feragat name ile başlayayım, “Özellikleri ve tarihleri ​​olan kesin bir yol haritası vermek mümkün değil”, ancak size 3CX mutfağında neyin pişmediğini söyleyebiliriz. Tabii ki, bu ay tüm çalışanlarımız uzaktan çalışan ev mutfaklarımızda oluyor.

İşte size şu ana kadar yaptıklarımızın bir güncellemesi: Orijinal yol haritası blog yayınım uyarınca Güncelleme 4’ü sunduk ve Google kurallarının desteğini ve yeni kurallara uymak için 911 iyileştirmelerini ileri sürdük. Daha iyi canlı sohbet geri bildirimi için WordPress eklentisini güncelledik ve yeni Android istemcimizi yeniden bağlanma ve video desteği ile sunduk.

Güncelleme 5 – Apple PUSH, Windows istemcisi

.NET çekirdeği gibi bazı 3CX dahili aygıtları üzerinde çalışmamız gerektiğinden, bu Güncelleme 5’i biraz geciktirdi. Bu, ilk olarak Güncelleme 6 için planlanan yeni Apple PUSH altyapısını işleyebilmek için gerekliydi. Ancak, şimdi 3CX en son kütüphanelerle zaten güncel olduğundan, Güncelleme 6 daha erken teslim edilebilir.

Bu, iOS istemcisi için önemli bir adım olacak. PUSH şimdi o kadar güvenilir ve performanslı dır ki, yeni iOS uygulamasını 3CX için ideal bir istemci haline getiriyor. Covid-19 ile dünyanın her yerinde neler olduğu göz önüne alındığında, personelinizi bir mobil IP telefon istemcisi ile donatmak herhangi bir şirket için mutlak altındır. Açıkçası yeni akıllı telefon o kadar iyidir ki her masaya bir IP Telefon koyma ihtiyacını sorgulayabilirsiniz.

Ayrıca Windows istemcisini güncellemeye ve geliştirmeye karar verdik. Yeni API’ lerimizi entegre ettik, kütüphanelerini güncelledik, önemli sorunları düzelttik ve çok daha verimli hale getirdik. Tüm bunlar önümüzdeki yıllarda bir müşteri olarak tutmak için. CSTA desteği getirmek gibi daha fazla iyileştirme planlanmaktadır.

Güncelleme 5, ay sonuna kadar yayınlanmalıdır ve bu sefer en kısa zamanda güncelleme yapılması önemlidir. Şimdi planlayın.

Yeni iOS istemcisi – Güncelleme 5 gerektirecek!

Güncelleme 5 ile yakından bağlantılı olan yeni iOS istemcimiz. Tamamen yeniden yazılmıştır ve Testflight beta test kullanıcılarımıza tanık olduklarından, şimdi aşağıdaki özelliklere sahiptir:

  • Yeni güncellenmiş kullanıcı arayüzü. Çok daha hızlı ve daha duyarlı
  • Yeni Apple Push altyapısını destekler
  • Video görüşmesi ekler
  • Bağlantı başarısız olursa veya şebekeler arasında geçiş yaparsanız çağrıları yeniden bağlayabilme

Yeni iOS istemcisi belirli beta kullanıcılar için Testflight’ta mevcut ve bunu Mayıs ayının sonuna kadar App store’da yayınlamayı planlıyoruz. ESKİ MÜŞTERİ GÜNCELLEME ŞİRKETLERİNİ İZİN VERECEK BİR ZAMAN İÇİN VARSAYILAN MÜŞTERİ OLACAKTIR.

ÖNEMLİ: Yeni uygulama sürüm 16, Güncelleme 5 gerektirir. Hala 15.5 kullanıyorsanız, asap v16’ya gidin. Güncelleme 4’ü yükleyin ve Güncelleme 5’e gitmeye hazır olun. Tüm iOS Uygulaması kullanıcıları cihazlarındaki yeni Uygulamadan haberdar edilecek ve güncelleme yaparlarsa v15.5 veya v16 Güncelleme 4 veya daha düşük bir sürümüne bağlanamayacaklar. Eski PUSH altyapısı her an kullanımdan kaldırılacağı için eski bir müşteri olmayacak.

WebMeeting altyapısı güçlendirildi

Koronavirüs salgını bariz nedenlerden ötürü gökyüzü roketli web toplantısı kullanımına sahiptir. Portal sunucuları ekleyerek ve mevcut MCU’ ların sayısını %700 oranında artırarak WebMeeting altyapımızın büyük bir artışını gerçekleştirdik. WebMeeting kullanımı yüzde 1200 oranında arttı – ancak mevcut altyapı ile büyümeyi kolayca karşılayabiliriz. Ayrıca, WebMeeting’ i kendi 3CX kurulumunuza dağıtmayı mümkün kılmak için çalışıyoruz.

Kulaklıklar:
Plantronics desteği

Plantronics ile resmi bir işbirliğimiz olmamasına rağmen, API’ lerinin çok iyi olduğu ve Windows ve Chrome Uzantısı için cihazlarının çoğu için Plantronics için tam desteğe sahip olduğumuz belirtilmelidir. Daha ayrıntılı bilgi içeren bir blog yazısı.

Polycom desteği

3CX, Polycom VVX cihazları için destek ekler

Polycom VVX cihazları için destek ekledik – Artık Polycom telefonunuzu 3CX WebApp’tan kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, Polycom cihazları artık STUN kullanılarak uzak yerlerde kullanılabilir. Hızlı Arama, Paylaşılan Park Yörüngesi ve LogIn / LogOut BLF de desteklenir.

Desteklenen Polycom VVX cihazları:

Ayrıca, düşük maliyetli PA / anons sistemleri olan Grandstream GSC3505 ve GSC3510 için şablonlar da ekledik.

Güncelleme 6 – Debian 10, iyileştirilmiş kaynak kullanımı

Güncelleme 6 ile iç güncellemeye odaklanan ve kullanıcıları woo için çok fazla çan ve ıslık olmayan bir güncelleme daha geliyor, ancak yine de önemlidir. Güncelleme 6′ nın üç temel bileşeni.

  • Debian 10 için destek
  • Raspberry PI4 64 bit desteği
  • Önemli Performans ve Kaynak tasarrufu iyileştirmeleri

Güncelleme 6 ile 3CX’ i bulutta çalıştırmayı daha kolay ve ucuz hale getiriyoruz. En son Debian’ a güncelleyeceğiz, düşük maliyetli Raspberry 4 cihazlarında çalıştıracağız ve en önemlisi daha az bellek kullanmak ve daha fazla uzantı ve istemciyi desteklemek için 3CX’ i ince ayarladık. Bu, bulut örneklerinde daha az bellek kullanımı ve Raspberry Pi4′ te (2 GIG Ram ve daha iyi bir işlemciye sahip) 50 uzantıya ölçeklendirme yeteneği anlamına gelir.

Office 365 Entegrasyonu – paylaşılan posta kutusu, kullanıcıdan e-postaya eşleme

Güncelleştirme 6, Office 365 entegrasyonumuzu önemli ölçüde geliştirir. Öncelikle, şimdi ana e-posta adresi yerine tercih edilen e-posta adresini kullandığımız için kurulum çok daha kolaydır. Bu e-posta genellikle kullanılan gerçek e-posta değil, me@alan_adim.local gibi bir alan e-posta hesabı idi. Şimdi, 3CX ile entegrasyon için tercih edilen e-postayı kullanacak ve kurulumunu ve bakımını daha kolay hale getirecektir.

Ayrıca, ortak kişilerin 3CX şirket telefon rehberinde olabilmesi için paylaşılan posta kutusu desteği ekledik.

Güncelleme 7: RCS ile 3CX Sohbeti, SMS ve Facebook

Güncelleme 7, 3CX’ in grup sohbetinin RCS, SMS ve Facebook ile bağlanmasına izin verecektir. Stratejimiz, şirketlerin müşteri iletişimini çağrıların ötesine taşımasını sağlamaktır. İster 3CX’ ten gelen müşterilerle, ister arama yapın, web sitenizi ziyaret edin, Facebook sayfanıza gidin veya size bir SMS mesajı gönderin, sorunsuz bir şekilde ilgilenmenizi sağlar. Daha ayrıntılı olarak:

  • RCS, SMS 2.0 olarak kabul edilir. (RCS nedir) Dünyanın dört bir yanındaki büyük telkolar bunu destekliyor ve ücretsiz olarak müşterilere mesaj gönderip alabileceğiniz anlamına geliyor. 3CX, müşterilerinize mesaj göndermek için kullanabileceğiniz ücretsiz bir RCS yeteneği sağlayacaktır.
  • Mesajlaştığınız kişinin RCS uyumlu bir telefonu veya servisi olmaması durumunda SMS hizmetlerini geri dönüş olarak sağlayacağız. Başlangıçta, SMS hizmeti PRO veya ENT lisanslarının bir parçası olarak ücretsiz sağlanacaktır.
  • Bir Facebook sayfanız varsa 3CX kurulumunuza bağlayabilirsiniz.

Ayrıca Apple iMessage desteği de dikkate alınmaktadır.

Raporlama modülünü önemli sorunları giderecek şekilde güncelleyeceğiz.

3CX aracılığıyla Teams’ den arama yapmanıza izin vererek Microsoft Teams için Microsoft Direct Routing yeteneğini araştırıp değerlendireceğiz. Bu işleve henüz bağlı olmadığımızı, ancak araştırıp değerlendireceğimizi lütfen unutmayın.

Güncelleme 8

Güncelleme 8 hala çok uzak, ancak aşağıdaki işlevleri eklemeye çalışacağımızı doğrulayabiliriz:

  • Denetim günlüğü
  • Geliştirilmiş yük devretme
  • Geliştirilmiş giden arayan kimliği yapılandırması
  • Daha birçok Kapı telefonu cihazına genişletilmiş destek

Şimdilik bu kadar! Geri bildiriminizi burada bekliyoruz.

{ Bilge Bilişim Ve Telekomünikasyon Hizmetleri }
{ 0282 988 02 59 | Tıkla Konuş | Whatsapp Business }

Yorum Yazabilirsin!