3CX Ip Santral Mesai Saati Nasıl Ayarlanır?

Santral’ inde bir ofis gibi çalışma saati olabilir, bu ne işe yarar derseniz açıklayalım.
Mesai Saatlerinde ofise gelen aramaları bir çalışana yönlendirir ancak Mesai Saati sonra erdiğinde gelen aramalar hala bir çalışana aktarılmaya çalışılır. Bu durumda arayan kişi ofisin çalışma saatleri dışında aradığını bilmez ve hatta araya bununla ilgili bir uyarıda bulunmaz.
Peki santralde Mesai Saati uygulaması ne işe yarar?
Bir haftalık çalışma saatlerinizi ayarlarsanız santral bu saatlere göre planladığınız davranışı sergiler, örneğin; Mesai Saatlerimiz Pazartesi-Cuma arası 09:00-18:00 arası ve Cumartesi 09:30-13:30 arası olsun. Santralde bu saatlerde gelen aramaları direk bir operatöre yönlendirirken, bu saatler dışında gelen aramaları mesai saatleri dışında olduğunuzu belirten bir anonsa yönlendirebilir yada direk kapatmasını isteyebilirsiniz.

Peki şimdi 3CX Ip Santral üzerinde Mesai Saatleri nasıl ayarlanır birlikte bakalım.

  1. 3CX ana sayfasının solda bulunan menüde “Settings” tıklayın.
  1. Ardından “Timezone, Office Hours & Holidays” e girin.
  1. İşte karşımızda Santral Mesai saatlerini girebileceğimiz alanlar.
  • Configure Office Hours” altında bulunan “Office Hours” başlığındaki Pazartesi-Pazar arası günlerin çalışma saatlerini gireceğiz.
  1. Monday (Pazartesi) ile Sunday (Pazar) arasında günleri görüyoruz ve altlarında “Configure” bağlantısına tıklayarak saatlerimizi yazıp “OK” e basıp onaylayalım.
  1. Ve işte şimdi santralimizde sizinle birlikte Mesai yapabilecek. Mesai Saatlerimizi yazdıktan sonraki son hali bu şekilde.

Dikkat ettiyseniz Saturday (Cumartesi) günü mesaimiz 13:30′ da sona eriyor, yani Cumartesi günü saat 13:30′ dan Pazartesi günü saat 09:00′ a kadar mesai dışı olarak santralimiz tatil yapacak.

{ Bilge Bilişim Ve Telekomünikasyon Hizmetleri }
{ 0282 988 02 59 | Tıkla Konuş | Whatsapp Business }

Yorum Yazabilirsin!